Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ - 1917

Σε συνέχεια του άρθρου από την παλαιά Γουμένισσα, τα περίχωρα της Γουμένισσας με τα γαλλικά και τα σερβικά στρατεύματα, όπως βρίσκονται στα αρχεία του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας μεταφρασμένα από το systran.

Στη δύση του Vardar (Σεπτέμβριος 1917). Χαράδρα του Paillottes: Οι στρατηγοί Gιrome και Collin, και ο σέρβος συνταγματάρχης Kalafatovitch κοιτάζουν την πομπή των zouaves.




Στη δύση του Vardar (Σεπτέμβριος 1917). Χαράδρα του Paillottes: Ο συνταγματάρχης Kalafatovitch χαιρετά τη σημαία που μετέπειτα διακοσμείται αεροπλάνο.
 

Στη δύση του Vardar (Σεπτέμβριος 1917). Χαράδρα του Paillottes: Διακόσμηση της σημαίας του 2ου συντάγματος του zouaves (122 τμήμα) της σερβικής διαταγής Karageorgevitch. Αφιξη του στρατηγού Gιrτme και του συνταγματάρχη Kalafatovitch.

 
Στη δύση του Vardar (Σεπτέμβριος 1917). Χαράδρα του Paillottes: Ο συνταγματάρχης Kalafatovitch, που διαβάζει το βασιλικό διάταγμα που δίνει τη σερβική διάκριση.
 
 
Το 45ο σύνταγμα του ιππικού του στρατηγού Frotiιe μέσα στον τομέα Goumenissa - Izvor (Μάιος 1916). Ομάδες στην ανάπαυση μέσα σε μια χαράδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου