Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΘΙΑΣΟΥ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΑΝΤΙ)ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.






Πυρ κατά ριπάς..............από τα ορύγματα της Γουμένισσας.

Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.

"Από  τη στιγμή που αποφασίσαμε να καταθέσουμε υπέρ του αιτήματος για κατ’ οίκον νοσηλεία του Σάββα Ξηρού, ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις – όπως υπήρξαν και στο παρελθόν αντιδράσεις, οι οποίες μάλιστα ήταν δημαγωγικές και ανθρωποφαγικές.
Ωστόσο,  αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορούσε να μας εμποδίσει να μας κάνει να δράσουμε αντίθετα με ό,τι υπαγορεύουν οι αρχές του κράτους δικαίου και του ανθρωπισμού, καθώς και η συνείδησή μας. Γιατί, για μας, είναι αυτονόητο ότι ένας κρατούμενος με ποσοστό αναπηρίας 93%, με πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα υγείας (μεταξύ των οποίων ολική τύφλωση, αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά.) δεν πρέπει να εξοντωθεί στη φυλακή, οδηγούμενος στον θάνατο, αλλά να συνεχίσει τη νοσηλεία του περιορισμένος κατ’ οίκον".

Η παραπάνω δήλωση είναι δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έσπευσαν ασμένως στο δικαστήριο όπου θα συζητούνταν η αίτηση αποφυλάκισης του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, ο οποίος κρατείται στα ειδικά κελιά των φυλακών Κορυδαλλού. Φαντάζομαι το επόμενο τηλεοπτικό ρεπορτάζ να δείχνει τους δυο βουλευτές να μοιράζουν συσσίτιο σε κάποιο κοινωνικό κέντρο στήριξης, ή να τοποθετούν σε κιβώτια ρούχα που συνέλεξε κάποια Μητρόπολη, ή να προσφέρουν κοινωνική εργασία αφιλοκερδώς στο «Φροντίδα στο σπίτι», ή να συμμετέχουν στον έρανο του Ερυθρού Σταυρού πόρτα πόρτα, ή να περνούν απέναντι στο φανάρι κάποια γριούλα, ή τέλος τέλος να ποζάρουν στο φακό με προσκοπικά ρούχα δηλώνοντας πως έκαναν και σήμερα κάποια καλή πράξη και ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ.
Αυτό φαίνεται να διαχέεται από τη δήλωσή τους. Οι ανθρωπιστικοί λόγοι ήταν που τους ώθησαν να παραστούν αυτοπροσώπως σε ένα αίτημα αποφυλάκισης τρομοκράτη, υπεύθυνου για την εν ψυχρώ εκτέλεση πέντε ανθρώπων και καταδικασθέντα πέντε φορές σε ισόβια και είκοσι πέντε χρόνια μετά από έφεση. Η πρωτόδικη απόφαση ήταν για έξι φορές ισόβια και είκοσι πέντε χρόνια. Και μάλιστα αυθόρμητα υποστηρίζουν πως θα το έκαναν για οποιονδήποτε άλλον αντιμετώπιζε την ίδια κατάσταση με σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεν θυμάμαι όμως τους συγκεκριμένους βουλευτές να παρίστανται στο αντίστοιχο αίτημα που είχε κάνει όταν αποφυλακίστηκε ένας εκ των υπαιτίων της χούντας ο Στυλιανός Παττακός. Τότε πού ακριβώς βρισκόταν η φιλανθρωπική τους έξαρση ; Κάτω από ποιο χαλί είχε σκουπιστεί επιμελώς, ώστε να αναδύεται επιλεκτικά και κονφορμιστικά, ως κήτος που αναζητά εναγωνίως το οξυγόνο και παφλάζοντας θορυβωδώς υποδηλώνει την παρουσία του ; Τι ιδιότυπος ρατσισμός μεταξύ ασθενούντων φυλακισμένων είναι αυτός ; Ποια φιλανθρωπία διαφημίζεται στις κάμερες μετά βαΐων και κλάδων ;
Ποιανού κράτους τους πολίτες ακριβώς υπηρετούν οι συγκεκριμένοι βουλευτές ; Δεν γνωρίζουν ότι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ως κυρίαρχο πολίτευμα της χώρας μας προβλέπει τη διάκριση των εξουσιών ; Νομοθετική, Εκτελεστική, Δικαστική. Ακόμα κι ένας μαθητής της έκτης τάξης δημοτικού το ξέρει (Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή ΣΤ΄ Δημοτικού-Βιβλίο Μαθητή Ενότητα Α΄ «Κράτος και Πολίτευμα»). Και ότι οι τρεις εξουσίες που απορρέουν από το λαό είναι απολύτως ανεξάρτητες μεταξύ τους ; Οι βουλευτές εκπροσωπούν την Νομοθετική εξουσία και καμιά, μα καμιά παρέμβαση και με κανέναν τρόπο δεν νομιμοποιούνται να κάνουν ειδικά στην τρίτη, τη Δικαστική εξουσία. Γιατί κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους ;
Καθαρά πολιτική ήταν η παρουσία τους και αυτό το μήνυμα ήθελαν να δώσουν. Πολιτική παρέμβαση, απροκάλυπτη και ξεδιάντροπη. Πρόκειται για ωμή παραβίαση του Συντάγματος με κάλυψη φιλανθρωπικού μανδύα και ο αρχηγός του πολιτικού κόμματος στο οποίο ανήκουν υποχρεούται να τους διαγράψει άμεσα. Δυστυχώς, για όσους θυμούνται, δεν είναι και η πρώτη φορά που βουλευτές παίρνουν το μέρος τρομοκρατών. Αλλά θα πρέπει να είναι επιτέλους η πρώτη φορά που οι ηγέτες πρέπει να ενεργούν ως τέτοιοι. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να διασωθούν στοιχειωδώς οι δημοκρατικές ευαισθησίες που διεκδικούνται ως μήλα της έριδας από τις πολιτικές δυνάμεις. Η υποκρισία και η ξεδιαντροπιά περνά σε λίγους, οι πολλοί όμως διαβλέπουν τη διαφαινόμενη απάτη, αντιδρούν και τιμωρούν με τον τρόπο τους.
Όσον αφορά το αίτημα του τρομοκράτη δολοφόνου της 17 Νοέμβρη, είναι η αποθέωση της δημοκρατίας να δίδεται το δικαίωμα σε έναν πολλαπλώς καταδικασθέντα για ιδιαιτέρως ειδεχθή εγκλήματα, να μπορεί να καταθέτει ένα τέτοιο. Οι δικαστές, συνεπικουρούμενοι από τους αρμόδιους θεράποντες ή και άλλους ιατρούς, θα αποφασίσουν για την τύχη ενός δημοκρατικά κατατεθέντος αιτήματος από έναν αντιδημοκρατικό δολοφόνο τρομοκράτη, προς όφελος της δημοκρατικά οργανωμένης κοινωνίας μας.
Με βάση το Σύνταγμα της χώρας και όχι τα φληναφήματα περιφερόμενων θιάσων.            
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου