Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑΚΟ !








Πυρ κατά ριπάς..............από τα ορύγματα της Γουμένισσας.

Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.

Η εξέγερση των δέντρων και ο Κυριάκος Ζώτος.

Και ξαφνικά εξεγέρθηκαν ! Όπως στα παραμύθια, τα δέντρα σηκώθηκαν και άρχισαν την μεγάλη τους πορεία. Κατέβαιναν από τα βουνά, τα λαγκάδια, τις ρεματιές, όπου είχαν τέλος πάντων απομείνει μόνα ή με μικρή παρέα, κι άρχισαν μια επίπονη και μακρά διαδρομή. Σαν ρυάκια στην αρχή, χείμαρροι στη συνέχεια, ορμητικά ποτάμια στο τέλος, πλημμύρισαν τους δρόμους και .. διαδήλωσαν μπροστά στην πλατεία Συντάγματος. Τράνταζαν τις ρίζες τους, λέρωναν με χώματα και λάσπες τα μαρμάρινα πεζοδρόμια, αίμα έτρεχε από τα πετσοκομμένα σώματά τους. Κι όταν έφτασαν εκεί που έπρεπε, άρχισαν όλα μαζί να κουνούν τα κλαδιά τους. Γρήγορα, με μανία, δημιουργώντας ένα τεράστιο κύμα ανέμου, που σήκωσε θύελλες και τυφώνες και κατέστρεψε τα πάντα.

Ταυτόχρονα οι δηλητηριώδεις καπνοί των καμινάδων ζωντάνεψαν και έγιναν άυλες πνευματώδεις μορφές. Κινήθηκαν ομαδικά και κύκλωσαν ένα σπίτι από όλες τις μεριές. Όπως ήταν φορείς μονοξειδίου του άνθρακα, από όπου περνούσαν πέθαιναν τα πάντα. Τα φυτά μαραίνονταν μονομιάς, τα νερά άλλαζαν χρώμα, από το καθάριο, ελκυστικό διάφανο σε αποκρουστικό γκριζόμαυρο. Ο νοικοκύρης του πολυτελούς σπιτιού, με αγωνιώδεις προσπάθειες βάλθηκε να κλείσει όλες τις χαραμάδες από όπου θα ήταν πιθανό να διεισδύσει ο αεράτος φονιάς. Άλλωστε είχαν έρθει γι αυτό…
Αποσβολωμένος από την αναπάντεχη εξέλιξη των πραγμάτων ο υπεύθυνος της γενοκτονίας των ακοίμητων φρουρών της ζωής, σήκωσε απελπισμένος το τηλέφωνο και ζήτησε να συσταθεί άμεσα τμήμα με αστυνομικές αρμοδιότητες για την άμεση σύλληψη των διαδηλούντων δέντρων και των ξωτικών – καπνών. Όποιος παραβίαζε την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα κήρυττε όποτε έκρινε σκόπιμο, θα συλλαμβάνονταν και θα καταδικάζονταν σε άμεσο χρόνο. Με ποινές βαριές, όπως κόψιμο των κλαδιών τους για τα δέντρα και μη άναμμα των τζακιών για τους καπνούς.
 Στο μύθο, πάντοτε υπάρχει αλήθεια. Στα παραμύθια κρύβεται η πλούσια παράδοσή μας. Μεταξύ των δύο, η .. πραγματικότητα : η απόπειρα ίδρυσης της αστυνομίας των .. τζακιών ! (Πόσα θαυμαστικά πρέπει να μπουν άραγε ;) Αφού κανείς δεν μπορεί να βάλει πετρέλαιο, ο Στουρνάρας θα μας σβήσει και τα τζάκια, θα βάλει πρόστιμο για τη λειτουργία τους, θα συλλαμβάνει ίσως τους παραβάτες και θα μας αναγκάσει να πουλήσουμε τα πάντα για μερικές χούφτες λίτρων πετρελαίου. Υποθέτω ότι θα έχει ξεκαρδιστεί στα γέλια από κει πάνω ο γνωστότερος όλων γκάνστερ Αλ Καπόνε : μετά την ποτοαπαγόρευση που του επέτρεψε να θησαυρίσει στην Αμερική της δεκαετίας του 1920, στην Ελλάδα του 2013 ήρθε η τζακοαπαγόρευση !
Μα στα αλήθεια πώς κρατούν αυτόν τον άνθρωπο (και κάποιους άλλους) σε μια τόσο υπεύθυνη και σοβαρή θέση ; Τι άλλο περιμένουν να δουν για να οριστικοποιήσουν το διαζύγιο μαζί του ; Να σηκωθούν και οι πέτρες ; Ε, ρε Στουρνάρα, άμα πάρει φόρα ο Ζώτος και αρχίσει να σου ρίχνει … ρίψεις, ούτε στο διάστημα δεν θα μπορέσεις να κρυφτείς.
Ευτυχώς μέσα στην γκριζόμαυρη αποπνικτική ατμόσφαιρα των στρατοπέδων συγκέντρωσης του μονοξειδίου του άνθρακα, λάμπει το αστέρι του Κυριάκου Ζώτου, που με έκανε να αισθανθώ υπερήφανος τετραπλά : ως Κιλκισιώτη, μέλος της αθλητικής οικογένειας, εκπαιδευτικό και Έλληνα. Αγαπητέ Κυριάκο, δεν θα σου πω ένα ακόμη μπράβο (όχι ότι δεν το αξίζεις !), αλλά θα προβώ σε μια παρότρυνση μόνο : συνέχισε παλληκάρι μου την προπόνηση, γιατί κάτι νέους (και μάλιστα ρίπτες !) σαν κι εσένα θα χρειαστούμε για να «ξεπροβοδίσουμε» από τη χώρα, «αεροπορικώς» ίσως, κάποια ανεπιθύμητα αποβράσματα που καταστρέφουν την ελληνική κοινωνία, το περιβάλλον, την οικογένεια, την εργασία, την παράδοση, την συνεκτικότητα και την ανοχή των ανέκαθεν ανεκτικών Ελλήνων. Η συμπαγής ελληνική κοινωνία, πνέει τα λοίσθιά της και οδεύει προς την απαξίωση και τη διάλυσή της.
Πρέπει να μπει φραγμός, τώρα.   
Υ.Γ. 1 Τα ιδιότυπα συγχαρητήρια μου τα απευθύνω βέβαια σε όλους : τον προπονητή σου, τους διακριθέντες συναθλητές σου, την οικογένειά σου, το σχολείο σου και όπου αλλού δικαιούνται να είναι αποδέκτες.
Υ.Γ. 2 Θα επανέλθω αναγκαστικά στο προηγούμενο άρθρο μου για τους μέσους όρους γιατί μου ζητήθηκε από συμπολίτες μας να εξηγήσω περαιτέρω : ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας, όπου έχουμε ενενήντα εννιά (99) πολίτες που πληρώνονται με 200 ευρώ το μήνα και έναν (1) συμπολίτη μας που καταφέρνει να βγάζει 1.000.000 ευρώ το μήνα. Ο μέσος όρος μισθού των εκατό ανθρώπων είναι : 99Χ200=19800 + 1.000.000 = 1.019.800 : 100 = 10.198 ! Δηλαδή ο στατιστικολόγος, αν δεν αναφέρει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, θα πρέπει να πει ότι οι εκατό πολίτες βγάζουν κατά μέσο όρο από 10.198 ευρώ μηνιαίως !!!!! Κάπως έτσι υπολογίζει τους μέσους όρους ο Υπουργός Οικονομικών, όσο μπακαλίστικο κι αν ακούγεται. Άλλωστε από μπακάλη και από μανάβη μαθαίνεις την αλήθεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου