Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ Νο 2.













Πυρ κατά ριπάς..............από τα ορύγματα της Γουμένισσας.

Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.


ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ : (συνέχεια από το προηγούμενο)

6. Δισεκατομμύρια τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Η πολιτεία μείωσε έως και πενήντα τα εκατό σε πολλές περιπτώσεις τους μισθούς των πολιτών. Αντί λοιπόν να προβεί και σε μια «μίνι» σεισάχθεια των δανείων, τουλάχιστον κατά τριάντα τα εκατό, επιτρέπει στις τράπεζες να παραμένουν αμετακίνητες στις απαιτήσεις που είχαν πριν την κρίση. Και όχι μόνο τις επιτρέπει, αλλά χορηγεί επιπλέον πολλά δισεκατομμύρια από τα χρήματα του ελληνικού λαού ( τα οποία φορτώνονται παραδόξως και στο δημόσιο χρέος ενώ σε άλλες χώρες δεν συμβαίνει αυτό) για να κυνηγούν τους άμοιρους πολίτες και να κατάσχουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Τους οδηγούν στη φυλακή ή στον θάνατο χρησιμοποιώντας τα δικά τους χρήματα. Επίσης, για χρηματοδότηση της αγοράς (περιβόητης και πολυδιαφημισμένης) ούτε λόγος ! Η ανακεφαλαιοποίηση πήγε «πακέτο» στις τσέπες των μεγαλοτραπεζιτών. Έχουν στυλώσει λοιπόν τα πόδια τους και δεν μειώνουν ούτε ποσά, ούτε επιτόκια. Όλες οι «ρυθμίσεις» που προτείνουν στους πολίτες εξασφαλίζουν πλήρως μόνο τις τράπεζες και δεν γλυτώνουν ούτε ένα ευρώ από τους πολίτες. Παράδειγμα : κόστος καρτών δώδεκα χιλιάδων ευρώ με την παύση πληρωμών «σκαρφάλωσε» στις είκοσι χιλιάδες. Η τράπεζα καλεί τον πελάτη και τους υποδεικνύει μείωση δυο χιλιάδων ευρώ και επιμήκυνση δανείου (πραγματική περίπτωση). Ποιος κερδίζει τελικά ; 

7. Το σύμπαν όλο βροντοφώναζε πως δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα με την αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά εκεί αυτοί. Μοιραία χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια φόρων μαζί με το ξεπάγιασμα ενός ολόκληρου λαού. Αλλά κυρίως, ξεπάγιασε η αγάπη του κόσμου για την πατρίδα του. Η αναξιοπρέπεια που πλημμύρισε τις καρδιές τους, πάγωσε τα αισθήματά τους για την πολιτική τάξη και τους εκπροσώπους της.
8. Εκατομμύρια οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους δρόμους της χώρας. Οι αρτηριοσκληρωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, αντί να μειώσουν αισθητά τα ασφάλιστρα, δεν απεμπολούν ούτε ευρώ από τα τεράστια κέρδη τους. Έτσι τα ατυχήματα δεν έχουν  πλέον ικανοποιητικές και αποδεκτές λύσεις, αλλά ανακυκλώνονται σε μια δίνη αναξιοπιστίας και άρνησης. Δεν πληρώνω ασφάλιστρα, γιατί δεν έχω. Επόμενο βήμα, αφού απειλούμαι από την πολιτεία η κατάθεση των πινακίδων. Άλλη μια μεγάλη απώλεια χρημάτων για τον κρατικό κορβανά. Από τη μια έσπρωξε το κράτος χιλιάδες πολίτες σε αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και από την άλλη έπεσε η δαμόκλειος σπάθη της κρατικής αναξιοπιστίας με τεκμήρια, φόρους πολυτελείας, υψηλά τέλη κυκλοφορίας και τελικά παράδοση πινακίδων και απώλεια τεράστιων εσόδων.
9. Στην κοιτίδα της δημοκρατίας να δηλώνει ο Πρόεδρος της χώρας ότι η «δημοκρατία υποχώρησε». Η πατρίδα του Σωκράτη και της μνημειώδους δημοκρατικής του πράξης, του Περικλή και της αξεπέραστης δημιουργικής του «χρυσής» δημοκρατίας, του Πλάτωνα και της ηγεμονικής «Πολιτείας» του, να κυβερνιέται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και νομοσχέδια του ενός άρθρου.
10. Οι γιατροί με φακελάκι να πιάνονται επ’ αυτοφώρω και να μην τιμωρούνται ποτέ και από κανέναν και να δηλώνουν ότι οι συγγενείς τους έβαλαν με το ζόρι τα χρήματα στην τσέπη (!!!!), οι διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι να μην στέλνονται σπίτι τους, οι δολοφόνοι τρομοκράτες να παίρνουν άδεια από τη φυλακή, να περνούν οι δεκαοκτώ μήνες κράτησης και να μην γίνεται η δίκη, να απελευθερώνεται ο κρατούμενος και να εξαφανίζεται, να κόβεται το ρεύμα και να πεθαίνουν άνθρωποι, να δολοφονούνται άγρια οικόσιτα ζώα (ντροπή για τον πολιτισμό μας), να λειτουργούν παιδικά πάρκα σκοτώστρες για τα παιδιά.
Και το άκρων άωτον του απόλυτου παραλογισμού :
11. Να έχεις περάσει δια πυρός και σιδήρου μιας γενοκτονίας από το ναζιστικό σύννεφο, να έχεις γλυτώσει ξυστά από την εξαφάνιση του στίγματος της φυλής σου στα χώματα του πλανήτη μας και όταν συνέλθεις να παίρνεις τα όπλα και να γίνεσαι θύτης από θύμα. Να σκοτώνεις παιδιά. Να καταστρέφεις πολιτισμό, αλτρουισμό, θρησκεία, πατρίδα, ελπίδα.   
«Ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι τραγωδία. Η εξόντωση εκατομμυρίων είναι στατιστική». Ιωσήφ Στάλιν, 1879-1953, Σοβιετικός ηγέτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου