Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Α.Ο.Κ. ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
Οι ανεκδιήγητοι δημόσιοι και μη φορείς που έβαλαν σκοπό τη διάλυση του περιφερειακού αθλητισμού.



Α.Ο.Κ. ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1981 ( Τ.Κ. 61300 ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ)

ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ 23430 42457 Συλλόγου
ΣΤΙΒΟΥ 23430 41389 Κλειστού Γυμναστηρίου
23430 42457 fax
Αρ.Πρωτ. 6 Γουμένισσα 07/04/2010

Προς : Γ.Γ.Α., EUROBANK, ΑΓΡΟΤΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ.
ΚΟΙΝ.: Προέδρο της Κυβέρνησης, Υπουργό Πολιτισμού,Ε.Ο.Κ., ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ, ZOUGLA.GR, TROKTIKO.BLOGSPOT.GR, Δήμος Γουμένισσας, Νομαρχία Κιλκίς, Basketblog.gr, ΑΝΤ1, MEGA, ALTER, ALPHA, Αδέσμευτος Τύπος, Απογευματινή, Έθνος, Ελευθεροτυπία, Νέα, Βήμα, City Press, Καθημερινή, Ριζοσπάστης.


Θέμα : «Απαράδεκτη αντιμετώπιση»

Αγαπητοί κύριοι
Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δεχόμαστε πυρά ομαδόν από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην αθλητική διαδικασία. Όλοι αυτοί οι φορείς έχουν βαλθεί να διαλύσουν τον περιφερειακό αθλητισμό και το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

Η ΓΓΑ ζητά να καταθέσουμε σχετικό αίτημα προκειμένου να χρηματοδοτηθούμε συνοδευόμενο από φάκελο με πλήρη στοιχεία περί:

1. της αθλητικής ιστορίας της ομάδας.
2. της νομιμοποίησης των εκπροσώπων.
3. της φορολογικής και ασφαλιστικής υπόστασής τους.
4. των αθλητικών τμημάτων και των αθλητών τους.
5. των εγκαταστάσεων στις οποίες ασκούν τη δραστηριότητά τους.
6. των αθλητικών διοργανώσεων στις οποίες μετέχουν καθώς και τα ονόματα των αθλητών που μετέχουν στις διοργανώσεις αυτές.
7. των ονομάτων των προπονητών, των οποίων ενδεχομένως απασχολούν και της κατάστασης του λοιπού προσωπικού που απασχολείται στο σωματείο.
8. των στοιχείων που αφορούν τον προϋπολογισμό τους και των πηγών εσόδων τους.
9. το αίτημα χρηματοδότησης θα αναφέρει τον σκοπό που θα χρησιμοποιηθεί το αιτούμενο ποσό και θα ελέγχεται με απολογιστικά στοιχεία.

Η τράπεζα EUROBANK προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον λογαριασμό μας ζητά :

1. Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης εκλογής μελών εφορευτικής Επιτροπής.
2. Πρακτικά Εφορευτικής Επιτροπής (Διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη μελών Διοικητικού Συμβουλίου).
3. Πρακτικά Διοικητικού Συμβουλίου συγκρότησης σε σώμα.
4. Ειδικό Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με τις εξουσιοδοτημένες υπογραφές για τις συναλλαγές με την τράπεζα.
5. Πρόσφατο Πιστοποιητικό του Γραμματέα του αρμοδίου Πρωτοδικείου από το οποίο να προκύπτουν οι καταχωρήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στα οικεία βιβλία σωματείων.
6. Πρόσφατο Πιστοποιητικό του Γραμματέα του αρμόδιου Πρωτοδικείου περί μη προσβολής κύρους των αρχαιρεσιών.
7. Επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού με ενσωματωμένες τυχόν τροποποιήσεις του μετά την 6/6/2008.
8. Σε όλα τα πρακτικά Γενικής Συνέλευσης και Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να γίνεται μνεία περί νομίμου συγκλήσεως και απαρτίας (ονόματα παρόντων και τυχόν απόντων).

Η Αγροτική τράπεζα προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον λογαριασμό μας ζητά :
1. Πρακτικό συγκρότησης σε σώμα.
2. Πρακτικό εξουσιοδότησης υπευθύνου για ανάληψη χρημάτων.

Η Εθνική τράπεζα προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον λογαριασμό μας ζητά :

1. Πρακτικό συγκρότησης σε σώμα.
2. Πρακτικό εξουσιοδότησης υπευθύνου για ανάληψη χρημάτων.

Η Εμπορική τράπεζα προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον λογαριασμό μας ζητά :

1. Πρακτικό συγκρότησης σε σώμα.
2. Πρακτικό εξουσιοδότησης υπευθύνου για ανάληψη χρημάτων.

Ο Δήμος Γουμένισσας προκειμένου να μας χρηματοδοτήσει ζητά :

1. Γραμμάτιο είσπραξης.
2. Πρακτικό συγκρότησης σε σώμα.
3. Πρακτικό εξουσιοδότησης υπευθύνου για ανάληψη χρημάτων.

Η Εφορία μας ζητά :

1. Δήλωση έναρξης / μεταβολής μη Φυσικού Προσώπου.
2. Καταστατικό ίδρυσης σωματείου.
3. Φορολογική δήλωση.

Η Ε.Ο.Κ. μας ζητά :

1. Γραμμάτια είσπραξης

Η Ε.Κ.Α.Σ.Κ.Ε.Μ. μας ζητά :
1. Γραμμάτια είσπραξης.
2. Πίνακα μελών Διοικητικού Συμβουλίου.
3. Βεβαίωση χρησιμοποίησης αθλητικού χώρου.

Το Ι.Κ.Α. μας ζητά :
1. Φορολογική δήλωση για έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας.

Και πλήθος άλλων δημόσιων φορέων απαιτούν κατά καιρούς που έχουμε την ατυχία να εμπλακούμε μαζί τους κυρίως σε σχέση εγγράφων πλήθος άλλων χαρτιών, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.
Ούτε λίγο ούτε πολύ πρέπει να έχουμε πέντε γραμματείς, τρεις λογιστές και καμιά δεκαριά πτυχιούχους των σχολών Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων για να πάρουμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται για να εξασφαλιστεί ότι ένα σωματείο δεν είναι «μαϊμού» και δραστηριοποιείται κανονικά. Για να διασφαλιστεί αυτό χρειάζονται για ΟΛΟΥΣ μόνο οι δυο παρακάτω προϋποθέσεις :

1. Βεβαίωση της αντίστοιχης ομοσπονδίας (ανάλογα με το άθλημα του σωματείου) για το αν το σωματείο είναι ενεργό. (Άλλωστε τα περισσότερα αποτελέσματα ειδικά για εθνικές κατηγορίες είναι πλέον αναρτημένα στο διαδίκτυο και με ένα απλό κλικ ο οποιοσδήποτε μπορεί να δει αποτελέσματα αγώνων και άρα ενεργό συμμετοχή του οποιουδήποτε σωματείο).
2. Πρακτικό συγκρότησης διοικητικού συμβουλίου σε σώμα με εξουσιοδότηση για είσπραξη χρημάτων.

Είναι βέβαιο ότι με την ίδια σπουδή ζητούνται τα αντίστοιχα στοιχεία από τους φοροφυγάδες, τους φοροκλέφτες, αυτούς που κατακλέβουν το Δημόσιο, από αυτούς που τους ρίχνουν πρόστιμα και πληρώνουν τίποτα, από τους υπεύθυνους του Χρηματιστηρίου, των Ομολόγων, του Βατοπεδίου, της Siemens, των προμηθειών των οπλικών συστημάτων, των γιατρών του Κολωνακίου, των offshore και πλήθος άλλων που όλοι οι απλοί πολίτες αυτής της χώρας που τη σέβονται και παλεύουν για αυτήν θα μπορούσαν να πουν.
Καλούμε λοιπόν όλους να άρουν τις παράλογες «απαιτήσεις» τους για τόνους εγγράφων και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Να απλοποιήσουν τη διαδικασία, να ομαλοποιήσουν την κατάσταση και να μην μας σπρώχνουν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.
Επίσης καλούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να διακόψει άμεσα όλα τα πρωταθλήματα που διενεργεί μέχρι η ΓΓΑ να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της. Ακόμη σε συννενόηση και με τις άλλες Ομοσπονδίες να προσφύγουν στα αρμόδια ευρωπαϊκά και παγκόσμια όργανα.
Την εποχή της τεχνολογίας υπάρχουν καρεκλοκένταυροι και γραφειοκράτες του κερατά που προσπαθούν να ανακόψουν την όποια πορεία των αθλητικών σωματείων προς τα μπρος. Και είναι απορίας άξιον, πώς ιδιωτικές τράπεζες που υποτίθεται ότι λειτουργούν με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια και κοιτούν στο μέλλον, δημιουργώντας Live banking για άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη τους γίνονται χειρότεροι γραφειοκράτες από το Δημόσιο.

Η Γ.Γ.Α. μας επέστρεψε όλα τα δικαιολογητικά που είχαμε αποστείλει εμπρόθεσμα για να εισπράξουμε το 2010 την τακτική επιχορήγηση του έτους 2007-2008 το παρακάτω έγγραφο με αριθμ. πρωτοκόλλου 6689/16-02-2010 :

Θέμα : «Επιστροφή δικαιολογητικών»

Σας επιστρέφουμε τα δικαιολογητικά που μας αποστείλατε για την είσπραξη της υπ ‘ αριθμ. 43300/15-09-2009 Απόφασης επιχορήγησης μέσω της Υπηρεσίας Δημοασιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.), διότι δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της απόφασης, δεδομένου ότι το οικονομικό έτος έληξε 31-12-2009.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ! ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ !

Οι επιχορηγήσεις των κρατικών φορέων είναι σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα και εκτός τούτου καθυστερούν αδικαιολόγητα πάντα με αστείους, γελοίους ισχυρισμούς. Η αναξιοπιστία της πολιτείας και η ανικανότητας των μελών της διοίκησης που διαχειρίζονται αυτά τα τόσο σημαντικά θέματα, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον περιφερειακό αθλητισμό σε εξαφάνιση. Υπάρχουν σύλλογοι, όπως ο δικός μας, που επιτελούν αφάνταστα σημαντικό έργο (διακρίσεων σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο, μαζικός αθλητισμός, απασχόληση πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό κ. ά.), και αποτελούνται από παράγοντες επώνυμους με συγκεκριμένη παρουσία στον κοινωνικό τοπικό χώρο, αναγνωρίσιμοι, τίμιοι και εργατικοί που βασίζονται απόλυτα στην ισχνή οικονομική βοήθεια της πολιτείας, αλλά αντιμετωπίζουν την αναλγησία, την αδιαφορία, τον εξευτελισμό και τη γελοιοποίησή από μέρους της.
Ταυτόχρονα παραλαμβάνουμε και δεύτερο έγγραφο από τη Γ.Γ.Α. που από τα εννιά σημεία – έγγραφα που απαιτούνται, ανεβαίνουν στον αριθμό δεκαπέντε ( δεν τα αναγράφω λόγω έλλειψης χώρου αλλά συνεχίζεται η γελοιότητα)!!!
Είναι προφανές ότι επιδιώκουν τη μη χρηματοδότηση των ζωντανών κυττάρων του περιφερειακού ελληνικού αθλητισμού.


ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Σαμαράς
chsam65@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου