Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ


















Ο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Ε.Δ.Κ.

ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ.




Την Πέμπτη 29 Απριλίου έγινε στο Κιλκίς το έκτακτο συνέδριο της Τ.Ε.Δ.Κ. νομού Κιλκίς για να συζητηθεί το χωροταξικό του «Καλλικράτη». Ο γράφων είχε ζητήσει να τοποθετηθεί επίσημα από τον γραμματέα ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής των είκοσι εννιά (29) πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου Γουμένισσας. Όπως αναμενόταν υπήρχε ισχυρή παρουσία πολιτών από το Δήμο Γουμένισσας, μιας και εμάς «έκαιγε» περισσότερο το θέμα και θέλαμε να προτείνουμε επιχειρήματα στο Προεδρείο της Τ.Ε.Δ.Κ. ώστε να τα χρησιμοποιήσει στο επερχόμενο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για το νομό Κιλκίς. Ζήσαμε το απαράδεκτο φαινόμενο σε (υποτίθεται) ένα δημοκρατικά εκλεγμένο σώμα, να μην δίνεται ο λόγος ! Σε ένα βήμα διαλόγου, να πετσοκόβεται αγρίως με αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο η πρόθεση πολιτών αυτού του νομού να τοποθετηθούν επί ενός πολύ σοβαρού θέματος. Να σε χαίρονται εκείνοι που σε ψήφισαν κ. Σισμανίδη και εύχομαι να διαβάσουν αυτό το άρθρο για να σε περιποιηθούν όπως μόνο εκείνοι ξέρουν ! Η αιτιολογία ήταν ότι ήταν περασμένη η ώρα και ότι εγώ ως ομιλητής των τριών λεπτών του διαθέσιμου χρόνου (που τηρήθηκε από ελάχιστους) θα έλεγα τα ίδια με τους προηγούμενους ! Αρκετά ακούσαμε από τη Γουμένισσα, δεν χρειάζονται περισσότερα. ! Αυτός είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων νομού Κιλκίς. Είναι μετά να απορεί κανείς πως φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο ; Και γω περίμενα υπομονετικά αυτήν την περασμένη ώρα για να ενισχύσω με το λόγο που μου ανετέθη από πολλούς φορείς να κάνω και δεν ήρθα εκείνη τη στιγμή στο χώρο ! Άκουσα την πλειοψηφία των ομιλητών να επαναλαμβάνονται ασταμάτητα χωρίς καμία απολύτως παραίνεση από μεριάς του αξιότιμου προέδρου να μην το κάνουν αυτό και να τηρούν το τρίλεπτο. Ατέρμονες και ανούσιες τοποθετήσεις, τα ίδια και τα ίδια, κούρασαν, απογοήτευσαν ως εικόνα και κατέδειξαν την τεράστια απόσταση που χωρίζει το Κιλκίς και την Παιονία. Και ενώ οι πολίτες από το Δήμου Γουμένισσας κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα, πολλοί ομιλητές προκειμένου να φανεί ότι κάτι είπαν και να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους, μακρηγορούσαν επίτηδες προφανώς για να μαλακώσουν τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων, και σε ένα βαθμό τα κατάφεραν. Αντί λοιπόν να προσπαθεί να τηρεί ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. τα χρονικά πλαίσια της συζήτησης που ο ίδιος έθεσε από την αρχή, αποφάσισε να μας κόψει και να μην μας αφήσει να τοποθετηθούμε, επειδή……έτσι του κάπνισε. Ίσως θα πρέπει να αναζητήσει μια δεύτερη καριέρα ως μάντης, αφού ήξερε και τι ακριβώς θα πούμε στην τοποθέτησή μας. Και φάνηκε η εχθρότητα του απέναντι στους πολίτες του Δήμου Γουμένισσας όχι μόνο από την έλλειψη δημοκρατικότητας που επέδειξε, αλλά και από την ειρωνεία του στην αρχική του τοποθέτηση, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας έβγαλε και τρελούς που θέλουμε έδρα του δήμου και μάλιστα μας πρότεινε και την υποστήριξη του με εμφανή ειρωνικό και αλαζονικό τρόπο.

ΔΕΝ θέλουμε την υποστήριξή σας κ. Πρόεδρε. Καλά θα κάνετε να παραιτηθείτε για να προκαλέσετε όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά γίνεται στην αυτοδιοίκηση περαιτέρω. Αρκετά με τους αυτοκράτορες δημάρχους, σας βαρεθήκαμε.

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.

Δεν έχετε τίποτε άλλο να προσφέρετε και εύχομαι να σας το εξηγήσουν από πρώτο χέρι οι ψηφοφόροι σας στις επόμενες εκλογές, αν θα είστε υποψήφιος. Αλλά μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Τ.Ε.Δ.Κ. που ενώ όλοι είναι εκλεγμένοι (δηλαδή η βάση της δημοκρατίας) δεν παρενέβησαν ώστε να δοθεί ο λόγος και σε κείνους που ήθελαν να πουν τον πόνο τους επιτέλους καταπρόσωπο, στους δεύτερους άμεσα υπεύθυνους για αυτήν την κατάσταση ( οι πρώτοι είναι οι βουλευτές του νομού και κυρίως οι κυβερνητικοί).

ΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ.

Είναι γνωστή η θέση του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ. για την ύπαρξη δύο Δήμων στο νομό Κιλκίς. Όσο περνούσε η ώρα και περισσότεροι πολίτες από το Δήμο Γουμένισσας έπαιρναν το λόγο και καταδείκνυαν με σοβαρά και βάσιμα επιχειρήματα την αναγκαιότητα της ύπαρξης και τρίτου Δήμου στο νομό, έβλεπε να καταρρέει το οικοδόμημά του. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση αναιτιολόγητα με τα παραπάνω αστεία επιχειρήματα.

Τι θα έλεγα στην τοποθέτησή μου : «Ποιος παράνοος νους συνέλαβε και υλοποίησε αυτό το κατάπτυστο σχέδιο νόμου, όσον αφορά την ύπαρξη δύο δήμων στο νομό Κιλκίς ; Αρνούμαι να δεχτώ ότι ο Υπουργός Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πήρε τον χάρακα και τράβηξε κάποιες γραμμές στους νομούς ανά την Ελλάδα, χωρίς να έχει δεχτεί εισηγήσεις από τρίτους. Αργά ή γρήγορα θα φανεί η αλήθεια και αυτοί θα είναι υπόλογοι στους πολίτες του Δήμου Γουμένισσας, οι οποίοι θα τους τιμωρήσουν με τον τρόπο που εκείνοι ξέρουν. Ένας από αυτούς (με βάση τα δικά του λεγόμενα) είναι και ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Υπάρχουν δυο τρόποι να παρουσιαστούν συγκριτικά στοιχεία με βάση το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης» και την απογραφή του 2001, που θα βοηθήσουν και τον πιο αντικειμενικό παρατηρητή να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα :



1. Πληθυσμιακά ανά νομό



ΝΟΜΟΣ           ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ         ΔΗΜΟΙ

ΚΙΛΚΙΣ                 89.000                       2



ΑΡΤΑΣ                 78.000                       4

ΓΡΕΒΕΝΩΝ          38.000                        3

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ      32.000                       2

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ      46.000                        3

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ        53.000                       4

ΛΑΣΙΘΙΟΥ          76.000                         4

ΦΛΩΡΙΝΑΣ         54.000                        3

ΦΩΚΙΔΑΣ           48.000                         2


2. Με αναλογία πληθυσμού και αριθμό δήμων :



ΝΟΜΟΣ                           ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
                                    ΑΝΑ ΔΗΜΟ   ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ

ΚΙΛΚΙΣ                                                    44.500

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                                            35.000

ΑΡΤΑΣ                                                     19.500

ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                18.700

ΓΡΕΒΕΝΩΝ                                              12.600

ΔΡΑΜΑΣ                                                  14.700

ΕΒΡΟΣ                                                      30.000

ΕΥΒΟΙΑΣ                                                  23.900

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ                                          16.000

ΗΛΕΙΑΣ                                                    27.600

ΗΜΑΘΙΑΣ                                                35.750

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ                                          15.300

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                            14.200

ΚΑΒΑΛΑΣ                                               29.000

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                            18.750

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                            13.000

ΚΟΖΑΝΗΣ                                              31.000

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                           25.800

ΛΑΚΩΝΙΑΣ                                            20.000

ΛΑΣΙΘΙΟΥ                                             19.000

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                          25.000

ΞΑΝΘΗΣ                                                25.000

ΠΕΛΛΑΣ                                                29.000

ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                               7.375

ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                            18.000

ΦΩΚΙΔΑΣ                                               24.000

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ                                           20.800

ΧΑΝΙΑ                                                    18.750

………………………………………...................................................

Και ο κατάλογος συνεχίζεται μακρύς (εξαιρούνται οι μητροπολιτικές και νησιωτικές περιοχές). Είναι λοιπόν προφανές ότι ο πιο «αδικημένος» νομός από τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι ο νομός Κιλκίς. Όμως δεν είναι αδικία, αλλά προμελετημένο έγκλημα που έγινε στις πλάτες του γουμενισσιώτικου λαού. Δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός που έθεσε ως βασικότατο κριτήριο το πληθυσμιακό να μην πρόσεξε την ανισότητα στο νομό Κιλκίς. Αυτό το επιχείρημα θα μπορούσε να σταθεί (μαζί με όλα τα άλλα ιστορικά, πολιτιστικά κλπ) και να στηρίξει τη δημιουργία και τρίτου ή και περισσότερων δήμων στο νομό, ένας εξ αυτών δε να είναι ο Δήμος Παιονίας με έδρα τη Γουμένισσα. Όσον αφορά τη γελοιότητα της «ιστορικής έδρας» την ξαποστέλνουμε πίσω στους εμπνευστές της. Δεν χρειαζόμαστε κάτι το οποίο ΗΔΗ έχουμε. Δεν θέλουμε να είμαστε διακοσμητικοί επίτιμοι πρόεδροι.

Το μήνυμα είναι το εξής: Καταλαβαίνουμε τα πάντα και θα σας περιμένουμε με ανοικτές τις αγκάλες όταν έρθει η ώρα. Θα αντιδράσουμε δυναμικά σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τρόπους. Ιδρύεται κίνημα πολιτών με την επωνυμία «ΑΚΥΡΟ» που σκοπό του θα έχει τη συνεχή και αδιάλειπτη αντίδραση προς όλες τις κατευθύνσεις. ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Και για όλους εκείνους που αγωνίζονται σκληρά να αφήσουν απ’ έξω πάλι τη Γουμένισσα : ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ. ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ».



Χρήστος Σαμαράς

Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου των Συλλόγων του Δήμου Γουμένισσας.






5 σχόλια:

  1. Ως παρευρισκόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ επιβεβαιώνω την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου. Να γνωρίζει όμως ότι με τέτοιου είδους αυταρχικές μεθόδους μόνο το αντίθετο μπορεί να επιτύχει.
    Ελπίζω ότι έστω και την ύστατη στιγμή οι Βουλευτές του Νομού μας θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα προωθήσουν το δίκαιο αίτημά μας.
    Δηλώνω τη συμμετοχή μου στο κίνημα πολιτών με την επωνυμία «ΑΚΥΡΟ». Θα μας βρούνε μπροστά τους!
    pasdim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα γεγονότα σχετικά με την έκτακτη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ είναι έτσι ακριβώς .

    Αλλά με προβλημάτισε ιδιαίτερα η στάση του δημάρχου Ευρωπού και γενικότερα οι λόγοι για τους οποίους τάχτηκε υπέρ του δήμου Πολυκάστρου, άραγε τι προσδοκά , τι έχει στο νου του ???
    Μήπως το συμφέρον των συμπολιτών του είναι στη Γουμένισσα ? , δεν έπρεπε να λάβει υπόψιν του την ισχνή πλειοψηφία 9-8 του δημοτικού συμβουλίου του και να το ξανασκεφτεί, να προβληματιστεί ότι κάτι δεν πάει καλά , ότι το μήνυμα του συμβουλίου δεν ήταν ξεκάθαρο ? παρά να βγαίνει ανοιχτά στα ραδιόφωνα και να εκφράζει τη θέση του ????
    Θεωρώ ότι και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που καθόρισαν την τελική χωροταξιακή κατανομή του νομού .
    Αλλά οι κύριοι υπεύθυνη της σφαγής και υποβάθμισης της Γουμένισσας είναι οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές οι οποίοι βολεύτηκαν με τις αποφάσεις των δύο δημοτικών συμβουλίων Αξιούπολης και Ευρωπού , και φυσικά ως δημοκράτες που εφαρμόζουν απαράβατα τις αρχές τους δεν πήραν θέση ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ οι πάντες και ιδιαίτερα εσείς που τους στηρίζεται ,εσάς που σας υποσχέθηκαν , γιατί σίγουρα είστε σε δύσκολη θέση αφού τους στηρίζετε,αλλά ως Γουμενισσιώτες ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ γιατί δεν λάβαν υπόψιν τους κανέναν παράγοντα κοινωνικό , οικονομικό , εθνικό , θρησκευτικό , πολιτιστικό και αναπτυξιακό ,αλλά μας υποβάθμισαν αφήνοντας μας στην άκρη του νομού να φθαρούμε .

    ΟΧΙ δε θα φθαρούμε η ζωντάνια η δημιουργικότητα το όραμα υπάρχει , με όποιο ενδεχόμενο τελικά επικρατήσει , είτε μόνοι ως Δήμος Γουμένισας , είτε με τον νέο ακατανόμαστο Δήμο .
    Ολοι με τον τρόπο μας, τελευταία δυναμική προσπάθεια ,είτε γράφοντας στη διαβούλευση , είτε τηλεφωνώντας στους βουλευτές , είτε αρθογραφώντας στον τύπο , δεν τελείωσε το θέμα το προσπαθούμε με πυγμή και διεκδίκηση ως το τέλος

    Χρήστος Πετσανούκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερωτήσεις που απαιτούν απαντήσεις...


    «Τα διάφορα σενάρια που σκοπίμως διαρρέονταν στον τύπο από το Υπουργείο Εσωτερικών, δυστυχώς, στο μεγαλύτερο μέρος τους, βγήκαν αληθινά.

    Σ’ ότι αφορά το χωροταξικό, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για ενιαία, δίκαιη και αντικειμενική αντιμετώπιση ομοιογενών περιοχών, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι αυτό δεν έγινε.

    Διαβλητά, μη αντικειμενικά και μεροληπτικά υπήρξαν τα κριτήρια των συνενώσεων ή μη συνενώσεων δήμων σύμφωνα με το σχέδιο ‘’Καλλικράτης’’.

    Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι ο πληθυσμός βάσης για ένα δήμο στην επαρχία είναι οι 10.000 κάτοικοι προσαυξανόμενος έως 20%. Στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθηνών και Θεσ/νικης ο πληθυσμός βάσης για τη δημιουργία ενός δήμου ανέρχεται σε 25.000 κατοίκους.

    Ακόμη είπε ότι, όπως ορίζει το Σύνταγμα, λαμβάνεται υπόψη η ορεινότητα και νησιωτικότητα. Τι έγινε όμως στην πράξη;

    Γιατί στο Νομό Καστοριάς με πληθυσμό 53.000 κατοίκους αντί των δύο δήμων δημιουργούνται 4 δήμοι, εκ των οποίων ένας ορεινός με 3.000 κατοίκους και ένας ακόμη, ο Δήμος Μακεδνών με 7.900 κατοίκους και έδρα το Μαυροχώρι, την γενέτειρα, το χωριό του Προέδρου της Βουλής κ.Πετσάλνικου;

    Αποσπά σκόπιμα το Δήμο Βιτσίου (1.400 κατοίκους) από τον λογικό και φυσικό γεωγραφικό του χώρο που είναι ο δήμος Καστοριάς και τον προσθέτει σε πεδινή περιοχή 6.400 κατοίκων που είναι και το χωριό του, για να κάνει το χωριό του (Μαυροχώρι Καστοριάς) έδρα δήμου. Αυτός είναι ένας εκ κατασκευής, με κοπτοραπτική, «ορεινός» δήμος.

    Η κα Τζάκρη δημιουργεί στο Νομό Πέλλας 5 δήμους, ενώ στον όμορο Ν.Κιλκίς με ίδια έκταση (και λίγο μεγαλύτερος ο Ν.Κιλκίς) δημιουργούνται 2 μόνο δήμοι. Γιατί και ο δήμος Γιαννιτσών να λέγεται Πέλλας, αφού και ο Νομός λέγεται Πέλλας; Επειδή η Πέλλα είναι το χωριό της κας Τζάκρη;

    Γιατί στην Ημαθία κατασκευάζεται ο δήμος Ειρηνούπολης με 11.890 κατοίκους; Επειδή το ζήτησε συγκεκριμένος βουλευτής που κατάγεται από εκεί; Γιατί εξαφανίζεται το όνομα από τον τίτλο του δήμου της ιστορικής πόλης και πρωτεύουσας του νομού Βεροίας; Εδώ καταλογίζω λάθος.

    Γιατί ο Βελβενδός Ν.Κοζάνης με 3.500 κατοίκους χωρίς να είναι ορεινός δήμος, παραμένει ως έχει; Μήπως επειδή από εκεί είναι ο κ.Κουκουλόπουλος, ο κ.Παπακωνσταντίνου και η κα Διαμαντοπούλου;

    Στην Καρδίτσα με 2.488 κατοίκους ο Δήμος Αργιθέας, όντως ορεινός, δεν χαρακτηρίζεται ορεινός και παραμένει ως έχει.

    Στον Ν.Ιωαννίνων γίνονται 8 δήμοι εκ των οποίων 4 ορεινοί. Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων που δεν χαρακτηρίζεται ορεινός έχει πληθυσμό 2.282 κατοίκων, χωρίς μεγάλη έκταση. Γιατί δεν προσθέτει π.χ. τον Δήμο Κατσανοχωρίου και το δήμο Παμβώτιδος στο Δήμο Β.Τζουμέρκων που ταιριάζει γεωγραφικά, πολιτιστικά κλπ; Πως θα επιβιώσουν αυτός ο μικρός αλλά και οι άλλοι μικροί δήμοι που προανέφερα;

    Γιατί στο Ν.Ηρακλείου γίνονται 9 δήμοι εκ των οποίων οι 5 έχουν από 5.900 έως 12.000 κατοίκους; Γιατί έτσι ήθελε ο κ.Αρναουτάκης;

    Ο δε Βελβενδός Κοζάνης με πληθυσμό 3.500 κατοίκους, με έκταση 4 έως 13 φορές μικρότερη από τα παραπάνω νησιά παραμένει δήμος ως έχει;

    Αν η Κυβέρνηση πραγματικά θέλει και επιδιώκει την διαβούλευση, ζητάμε να αποκαταστήσει τις αδικίες. Ζητάμε δίκαιη και αντικειμενική, χωρίς διακρίσεις αντιμετώπιση. Καλούμε όλους τους πολίτες σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειμαι μαζι σας.ο νομος επρεπε να εχει 4 η 5 δημους.παιονια με εδρα Γουμενισσα.Πολυκαστρο απο
    ευζωνους μεχρι και Αγιονερια.Δοιρανης απο χερσο
    μεχρι μουριες,Κιλκις,και Γαλλικου με υπολοιπο δημου Πικρολιμνης με εδρα το Πεδινο.Αν δεν θελουν 5 αλλα 4 τοτε φερνουν τον δημο Γαλλικου κ
    τα υπολοιπα Πικρολιμνης στον Δημο Κιλκις.Αυτη ειναι η αληθεια ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου,και σκοπιμοτητες.φταινε οι βουλευτες του
    ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να το διαβασετε πρωτοσελιδο στην
    εφημεριδα Πρωινη του Κιλκις αυτων των ημερων το ομολογει η
    ιδια εφημεριδα που μιλαει για δικαιωση της.δειτε και την καταγωγη του προεδρου ΤΕΔΚ και
    θα καταλαβετε γιατι εξαιρει τα Αγιονερια και τα
    φερνει στον Δημο Κιλκις.Καλοστημενο παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον θα πρέπει να προσαρμοστούμε με την πραγματικότητα από δω και πέρα καλά τα ευχολόγια αλλά ο δήμος χάθηκε , τελείωσε . Δεν τελειώνει όμως η ζωή και αν υπάρχουν δυνατότητες και άξιοι και ικανοί άνθρωποι θα πρέπει να φανούν τώρα . Μπορεί η Γουμένισσα να αποτελέσει το ιστορικό αλλά και το ουσιαστικό κέντρο του δήμου . Δυνατότητες υπάρχουν άνθρωποι υπάρχουν ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή