Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΕΛΟΣ !






Πυρ κατά ριπάς..............από τα ορύγματα της Γουμένισσας.
Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.

Όσοι από μας έχουν φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο ή γενικότερα στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα θυμούνται τους «αιώνιους» φοιτητές και σίγουρα τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων. Καταλήψεις «αιώνιες» κι αυτές, χωρίς ποτέ κανείς υπεύθυνος-ανεύθυνος να παρεμβαίνει ή να ζητά παρέμβαση από οποιονδήποτε ώστε να τερματιστεί η αυθάδεια και η δικτατορία της μειοψηφίας έναντι της πλειοψηφίας. Η ανοχή όλων ήταν και είναι απαράδεκτη και πολύ περισσότερο η υποστήριξη ενεργειών που αποτελούν την πηγή περαιτέρω εγκληματικών και κακουργηματικών πράξεων.

Καλά θα είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να καυτηριάζουμε ενέργειες, που μόνο εκπαιδευτικό και πανεπιστημιακό χαρακτήρα δεν έχουν. Οι χώροι μάθησης πρέπει να γίνονται αποδέκτες σεβασμού από όλους τους εμπλεκόμενους (κυρίως) και μη. Καταρχήν γιατί δεν ανήκουν σε αυτούς αλλά στον ελληνικό λαό που ματώνει (ειδικά σήμερα) για να τους διατηρήσει για τις σπουδές των παιδιών της πατρίδας μας. Από πότε ο φιλοξενούμενος διώχνει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ; Τι είδους φασισμός, ενδεδυμένος με προοδευτικό μανδύα είναι αυτός που απαγορεύει την εκπαίδευση σπουδαστών και την είσοδο δασκάλων σε αίθουσα διδασκαλίας, δημιουργικότητας, ανταλλαγής σκέψεων και ιδεών ;
Η επί χρόνια αδιαφορία των πανεπιστημιακών αρχών, η ανοχή της ευδαιμονούσας στον Νιρβάνα της ψεύτικης ανάπτυξης ελληνικής κοινωνίας, η πολιτική αποχαύνωση των πελατειούχων εκπροσώπων του Έθνους στο ανάκτορο της μίζας και της διαπλοκής, η βαυκαλιζόμενη αριστερή κουλτούρα της μόνιμης ψευτοεπανάστασης, οδήγησαν στα εξωφρενικά και εξωπραγματικά φαινόμενα τριακονταετών και βάλε καταλήψεων δημόσιων χώρων και δει πανεπιστημιακών !
Άραγε έχει επισκεφθεί κανείς από τους καταληψίες πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού ; κανείς από τους πανεπιστημιακούς δασκάλους ; η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα, μιας και δεν προλαβαίνουμε τις διαρκείς μετονομασίες του !) ; Και για μην πει κανείς ότι «αλλιώς είναι οι αναπτυγμένες βορειοευρωπαϊκές χώρες, αν περάσετε έξω από Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας για παράδειγμα, θα ντραπείτε να γυρίσετε πίσω ! Πουθενά δεν θα δείτε τα «ευγενή» σημάδια της νεολαίικης αμφισβήτησης και επαναστατικής διάθεσης. Ούτε γραμμένα, ούτε βαμμένα, ούτε σπασμένα, ούτε σκισμένα, ούτε κατεστραμμένα. Πουθενά στον κόσμο (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων). Ούτε καν σε αφρικανικές χώρες που θεωρούνται Τρίτου Κόσμου και υποανάπτυκτες ή στην καλύτερη περίπτωση αναπτυσσόμενες.
Αιδώς λοιπόν, ανάξιοι να θεωρείστε Έλληνες φοιτητές, εγκαταλείψτε την περιουσία του φτωχού ελληνικού λαού που σας τη χάρισε για να μεγαλουργήσετε στα γράμματα και στις τέχνες, αλλά εσείς με πλάτες άλλων αλώσατε για προσωπικό σας όφελος, πολιτικό ή οικονομικό. Διαλέξατε να υπηρετήσετε τα συμφέροντα άλλων και κυρίως εκείνων που υποτίθεται ότι αντιμάχεστε.
Αρκετές ελληνικές σημαίες κάψατε. Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάψετε άλλες.
Υ.Γ. Ενδιαφέρον και το άρθρο του Κώστα Ρεσβάνη στο Protagon :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου