Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ.






Πυρ κατά ριπάς..............από τα ορύγματα της Γουμένισσας.

Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.

Το σκηνικό είναι πολύ βαρύ. Διφορούμενες ελληνικές κυβερνητικές θέσεις, οι οποίες συνιστώνται κυρίως από τις κατακλυσμιαίες συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης και από την άλλη μεριά ευρωπαϊκή επιμονή στο προηγούμενο σχέδιο προσαρμογής και στην αξιολόγησή του. Η κυβέρνηση παραπονείται για διαφορετική μεταχείριση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και γενικότερα της Ευρώπης στο σύνολό της και βρίσκεται μπροστά στην ερώτηση η οποία τέθηκε πεισμόνως προεκλογικά, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση : Αν σας πουν όχι, τι θα γίνει ;

Είναι δυστυχώς η ώρα του όχι. Εναλλακτικό σχέδιο δεν υπάρχει, τα αποθεματικά των ταμείων είναι προσωρινή λύση και οι επικαλούμενες εκλογές ή δημοψήφισμα φέρνουν μνήμες από την άκομψη αποπομπή του Γεωργίου Παπανδρέου. Εκλογές έγιναν και ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τις τύχες της χώρας σε συγκεκριμένη κυβέρνηση, συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος με –δυστυχώς όχι πάντα- συγκεκριμένες απόψεις. Η παράταση της αγωνίας για τέσσερις μήνες είναι αναπόφευκτο να προκαλέσει άμεση κατάψυξη της όποιας εναπομείνασας οικονομικής δραστηριότητας, πανικόβλητες αποσύρσεις καταθέσεων, εξαφάνιση επενδυτών, αύξηση της ανεργίας. Απαιτείται ξεκαθάρισμα λογαριασμών τώρα.
Οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να δεχτούν αλλαγή προγράμματος ή μη αξιολόγησής του. Δεν θα δώσουν ούτε ένα ευρώ και κυρίως δε θα δεχτούν κανέναν απολύτως εκβιασμό (ούτε βέβαια και εμείς). Απομένει στην ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε σχεδιασμένες έλλογες κινήσεις με σαφήνεια, ευκρίνεια, αποφασιστικότητα και σιγουριά ώστε να από- ομιχλοποιήσουμε το βεβαρημένο τοπίο και να επιτρέψουμε στις υγιείς δημιουργικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε αναπτυξιακές στρατηγικές, που θα εκκινήσουν την οικονομία.  
Υ.Γ. 1 : Απαιτείται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τα χρήματα που έβγαλε στο εξωτερικό. Τα περισσότερα βέβαια θα τα βρει με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ένα πράγμα θα ήθελα να ακούσω από δημοσιογράφους να ερωτάται : καλά όλα τα άλλα. Γιατί 56 τραπεζικές συναλλαγές 7 με 9 χιλιάδων ευρώ τη φορά; Αν πράγματι ήταν απολύτως νόμιμα τα ποσά, γιατί τόσα εμβάσματα ώστε να αποφευχθεί ο έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδας ; Και μία ακόμα προς τον Υπουργό Οικονομικών : γιατί υπάρχει αυτός ο νόμος ; ποιους ευνοεί ; πότε θα καταργηθεί ; 
Υ.Γ. 2 : Προς το Σύλλογο Γ.Σ. Μανδρών : Θερμά συγχαρητήρια για τις τεράστιες διακρίσεις των παιδιών του τμήματός σας. Με την εμπειρία και γνώση πολλών ετών διαχείρισης αθλητικού συλλόγου, φρονώ πως εκτός όλων των άλλων σημαντικών διακρίσεων θα έπρεπε να σας απονεμηθεί και διάκριση ήθους ( πρόταση : ας καθιερωθεί σε επίπεδο νομού Διάκριση Ήθους αθλητικού σωματείου από αυτοδιοικητικό φορέα). Οι εμφανίσεις σας σε πλήρη αντιδιαστολή με τις τεράστιες επιτυχίες σας. Φειδώ στη δημοσιότητα, σκληρή δουλειά και υψηλού επιπέδου διακρίσεις. Δυστυχώς, έχετε την ατυχία να μην βρίσκεστε στο κέντρο, οπότε θεωρείται σίγουρη η μειονεκτική θέση της εκκίνησής σας. Παρόλα αυτά, γράφετε ιστορία αυτή τη στιγμή ( η οποία δεν φαίνεται να τελειώνει γρήγορα ευτυχώς!) και μαζί σας απολαμβάνουν τις διακρίσεις σας όλοι οι πραγματικοί φίλαθλοι του νομού με απέραντη χαρά και ικανοποίηση. Σε όλα τα παιδιά και στον προπονητή ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις υπέροχες αθλητικές στιγμές ανάτασης που μας προσφέρουν, στην καταχνιά του μακρύτερου χειμώνα ποτέ της Ελλάδας. Περιμένουμε εναγωνίως τις επόμενες (Κυριάκο μ’ ακούς ;).  
Υ.Γ. 3 : Προς τον πατέρα Γεώργιο Αλεβιζάκη : Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Όπως ίσως γνωρίζετε η τιτλοποίηση των άρθρων μου γίνεται από τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας και φίλο Σταύρο Φάσσο, με τη δική του δημοσιογραφική και χωροθετική οπτική. Τους δικούς  μου τίτλους μπορείτε να τους δείτε στο  http://samarasxristos.blogspot.gr/ και  http://www.goumenissa.eu/blog/ .    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου