Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ !

 



Πυρ κατά ριπάς..............από τα ορύγματα της Γουμένισσας.
Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.

Αθήνα 2013. Ελλάδα 2013.

Στο 180% του ΑΕΠ, δηλαδή 321 δισ., σκαρφάλωσε το δημόσιο χρέος στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, ύψος μεγαλύτερο από το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009, προτού το ξέσπασμα της κρίσης.

Το χρέος επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. εντός του 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012 όποτε ήταν 303 δισ. ευρώ.


Ακρόπολη 2013. Χιλιάδες κόσμος συρρέει να θαυμάσει τον Παρθενώνα ,ένα από τα μετρημένα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως έχει αναγνωριστεί από την UNESCO στις 11 Σεπτεμβρίου 1987. Το σύμβολο της Ελλάδας, η πιο αναγνωρισμένη ελληνική εικόνα παγκοσμίως.

Στα ριζά του ιερού βράχου, η αδημονία και η συγκίνηση ξεχειλίζουν. Η ενέργεια της πολιτιστικής έκρηξης που αναφλέγεται στον καυτό ιερό σημείο της ελληνικής πρωτεύουσας σε αναγκάζει να παραδοθείς οικειοθελώς στη μέθη της αξεπέραστης αρχιτεκτονικής του μοναδικού ελληνικού δαιμόνιου.

Στην έκδοση εισιτηρίων, γκρεμίζεται ο μύθος παταγωδώς, με εκκωφαντικό θόρυβο τέτοιον, που παρασύρει ακόμα και την ίδια την UNESCO. Δυο εκδοτήρια μόνο για χιλιάδες ξένων (κυρίως) τουριστών και στον έλεγχο ένα ή το πολύ δυο μηχανήματα να «πακετάρουν» τον κόσμο, ο οποίος ξεφυσά αγωνιωδώς στην αττική ζέστη που πλημμυρίζει σιγά σιγά τον, σοφά επιλεγμένο για τη σημασιολογία του, ελαιώνα.   

Οι εποχικοί (κατά κανόνα) υπάλληλοι καταϊδρωμένοι με την προσωπική τους ενδυμασία, παραπέμπουν στην εποχή του Ζορμπά τη δεκαετία του 60, στην Ελλάδα που προσπαθεί να βγει από την φτώχεια και τη δυστυχία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου. Μα καλά, οι του Υπουργείου Πολιτισμού δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ έναν αρχαιολογικό χώρο σε μια ξένη χώρα;  Και αν όχι, γιατί δεν κάνουν τον κόπο να κατέβουν δυο στενά πιο κάτω στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα δημιούργημα παγκόσμιας πρωτοτυπίας, ομορφιάς και λειτουργικότητας, που μας κάνει υπερήφανους στην υφήλιο.

Εκεί θα διαπιστώσουν την ομοιομορφία της ενδυμασίας των υπαλλήλων, την τάξη στο χώρο, την ευαριθμία τους, την καλή τους διάθεση για εξυπηρέτηση του επισκέπτη. Είναι δυνατόν να συρρέουν τα χρήματα σε μια κοινωνία που στενάζει και κάποιοι να τα διώχνουν;

Είναι δυνατόν να μην πωλείται νερό (!!!) στο σημείο εισόδου στον ιερό βράχο παρά μόνο αδιατίμητα αναψυκτικά και περίπλοκοι πανάκριβοι καφέδες ; Η κουτοπονηριά του υποτιθέμενων «Ελλήνων» επιχειρηματιών, πότε θα κατατροπωθεί από την υπεύθυνη πολιτεία ; Ως πότε θα μας εκθέτουν και θα μας προσβάλλουν οι αετονύχηδες με την ανοχή των κρατικών δομών ;

Είναι δυνατόν να μην έχει παραιτηθεί ακόμη ο Υπουργός Πολιτισμού ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου