Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ !



Πυρ κατά ριπάς..............από τα ορύγματα της Γουμένισσας.

Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε
Η εκλογή σας, χρόνια πριν, αποτέλεσε πηγή ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο στην παγκόσμια κοινότητα. Ο λόγος αυτού ήταν η σθεναρή πίστη των αδύναμων του κόσμου, πως ένας άνθρωπος που η φυλή του έχει υποστεί ανελέητα το ρατσισμό, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει το στήριγμα και τον «σωτήρα» για όλους τους κατατρεγμένους σε κάθε γωνιά της γης μας.

Όταν αναφέρεστε, κύριε Πρόεδρε, σε «μικρό και χειρουργικό χτύπημα», πέρασε από το μυαλό σας η προηγούμενη πικρή εμπειρία των Ηνωμένων Πολιτειών, με τα ψέματα που φόρτωσε τον πλανήτη για να πραγματοποιήσει έναν αποκλειστικά οικονομικό πόλεμο, συνδυασμένο δυστυχώς με πολλαπλές παράπλευρες απώλειες, αλλά και δικές σας εθνικές αργότερα ; Σκεφτήκατε μήπως πως αξίζει να παραπεμφθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ; Μήπως αναρωτηθήκατε ότι στην πορεία των χρόνων, από την Κορέα και το Βιετνάμ μέχρι τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ όλοι, μα όλοι οι πόλεμοι σας αποδείχτηκαν «φούσκες» ; Προβληματιστήκατε μήπως και ο δικός σας καταλήξει το ίδιο ; Η αντίθεση των Βρετανών, των Γάλλων, των Γερμανών, των γειτόνων και στενών σας φίλων Καναδών δεν χτύπησε κανένα καμπανάκι ;

Η ανεργία στους νέους στη χώρα μου κοντεύει το 70 (!) %. Οι άνθρωποι αυτοκτονούν από την ανέχεια. Ο πληθυσμός απομειώνεται και μεταναστεύει.

Κύριε Πρόεδρε, με την εκλογή σας πίστεψα στην μία και παγκόσμια διακυβέρνηση και δάκρυσα από την πίστη που με κυρίευσε, πως επιτέλους η δικαιοσύνη, η ισονομία και η ισοπολιτεία, θα επικρατήσουν στον κόσμο. Οι μεγαλοκαρχαρίες θα υποστούν μια συντριπτική ήττα, ένα θανάσιμο πλήγμα, σαν κι αυτό που θέλετε να επαναλάβετε στη Συρία. Ένα αρχαίο ελληνικό ρητό λέει « η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως». Η επανάληψη του καλού, όχι του κακού.

Βοηθήσατε να αλλάξει μερικώς η εικόνα της Αμερικής απέναντι στους πολίτες της γης, να σας βλέπουν με συμπάθεια. Δυστυχώς, κάθε Αμερικανός Πρόεδρος που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να αποπληρώσει τα γραμμάτια του στα γεράκια του αίματος, στους παντοδύναμους εμπόρους όπλων. Από σας περίμενα να αντισταθείτε, να τους πολεμήσετε, να τους κατατροπώσετε, να τους εξοστρακίσετε στην άβυσσο των Ταρτάρων.

Κύριε Πρόεδρε, με την εκλογή σας, πίστεψα ότι επιτέλους βρέθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος που θα επισκιάσει τον Τζον Κέννεντυ. Έβλεπα τον Ομπάμπα ως τον άνθρωπο που θα ξεπερνούσε τον δολοφονηθέντα πρώην Πρόεδρό σας.

Είχα άδικο ;  

(Ξέρετε στ’ αλήθεια ποιος έριξε τα χημικά ; Σίγουρα δεν είναι πρόσχημα -προβοκάτσια ; Αλήθεια εμπιστεύεστε τις μυστικές σας υπηρεσίες ; Δεν σας έχουν εκθέσει μέχρι τώρα ανεπανόρθωτα ;)

Υ.Γ. Η επιστολή έχει σταλθεί  (μεταφρασμένη) στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου