Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 1 : ΔΕΔΟΜΕΝΑ .









Πυρ κατά ριπάς..............από τα ορύγματα της Γουμένισσας.

Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού Γιάννης είναι γνωστός οδοντίατρος. Η οικογένεια, κατά πληροφορίες, διατηρεί δύο σπίτια: ένα εξοχικό στην Αράχοβα και ακόμα ένα στη Νέα Μάκρη. Η Παυλίνα Νάσιουτζικ είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων και ιστορικών βιβλίων, διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι κόρη του Αθανάσιου Νάσιουτζικ, πρώην προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ο οποίος κατηγορήθηκε για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα Αθανάσιου Διαμαντόπουλου μέσα στο σπίτι του στο Κολωνάκι τον Σεπτέμβριο του 1984.
«…. Εγώ μπορεί να πήγαινα στη σχολή Μωραΐτη, να συναγελαζόμουνα τους κοσμικούς
και τους εύπορους αλλά, μέσα μου, είχα απόσταση από όλα αυτά», έλεγε η κοσμική Παυλίνα Νάσιουτζικ.
Ο Νίκος Ρωμανός συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2013, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια και 11 μήνες κάθειρξη τον Οκτώβριο του 2014. Δηλώνει με κάθε τρόπο περήφανος για τις εγκληματικές πράξεις του. Έστειλε μια επιστολή στα ΜΜΕ πριν ξεκινήσει την απεργία πείνας με την οποία διεκδικεί εκπαιδευτικές άδειες:

Σε αυτό το σημείο, είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσω το πολιτικό μου σκεπτικό ώστε να μπει ένα πλαίσιο γύρω από την επιλογή που πραγματοποιώ. Οι νόμοι, εκτός από εργαλεία ελέγχου και καταστολής, αποτελούν ταυτόχρονα και μια διατήρηση ισορροπιών ή αλλιώς αυτό που επιγραμματικά ονομάζουμε κοινωνικά συμβόλαια, αντανακλούν κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς και διαμορφώνουν τμηματικά ορισμένες θέσεις διεξαγωγής του κοινωνικού πολέμου. Γι’ αυτό και η επιλογή που κάνω θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη: δεν υπερασπίζομαι τη νομιμότητά τους· αντίθετα, απευθύνω έναν πολιτικό εκβιασμό, ώστε να κερδίσω ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού.

Οι έξι νεαροί φέρονται να συμμετείχαν στη διπλή ένοπλη ληστεία (ΕΛΤΑ και ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ), το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου του 2013, στο Βελβεντό Κοζάνης. Μεταξύ άλλων δικάζονται για εγκληματική οργάνωση, ληστεία από κοινού και κατά συρροή κ.ά.
Σύμφωνα με το βούλευμα, οι Μιχαηλίδης, Ρωμανός και Μπουρζούκος μαζί με τέσσερα άγνωστα άτομα ενεργώντας με δόλο στα όρια των νομών Ημαθίας και Κοζάνης την 1η Φεβρουαρίου 2013 με βία και απειλή συνέλαβαν, απήγαγαν παράνομα και κατακράτησαν πρόσωπο και τον μετέτρεψαν σε όμηρο. Απειλώντας τον με ένα Καλάσνικοφ οι κατηγορούμενοι και οι άγνωστοι συνέλαβαν τον (οδοντίατρο) Κ.Κ. και τον υποχρέωσαν να επιβιβαστεί σε ΙΧ αυτοκίνητο καλύπτοντας το πρόσωπό του με λευκό πανί και κατευθύνθηκαν στη Βέροια. Οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί την απαγωγή του οδοντιάτρου.»
Αξιοσημείωτη πάντως είναι και η περιγραφή των όπλων, τα οποία φέρεται ότι κατείχαν οι κατηγορούμενοι: επαναληπτική καραμπίνα τύπου Maverick, ένα πιστόλι τύπου Crvena Zastava με γεμιστήρα με πέντε σφαίρες. Κατηγορούνται ότι στον Βελβεντό μετέφεραν πολεμικά τουφέκια, αυτόματα πυροβόλα, πιστόλια περίστροφα, πολεμικό τύπου Καλάσνικοφ, υποπολυβόλο τύπου Scorpion, όπλο τύπου Beretta, πολεμικό Καλάσνικοφ και πολλά άλλα. Τα όπλα αυτά μεταφέρονταν με βαν με πλαστές πινακίδες με σκοπό τον εφοδιασμό της τρομοκρατικής ομάδας, σύμφωνα με το βούλευμα.
Πέντε από τους έξι κατηγορουμένους περιγράφονται ως τα πρόσωπα τα οποία με καλυμμένα πρόσωπα και με σωματική βία εναντίον προσώπου αφαίρεσαν κινητά πράγματα ή τους ανάγκασαν να τα παραδώσουν. Έτσι, σύμφωνα με το βούλευμα, την 1η Φεβρουαρίου 2013 οι Μιχαηλίδης και Ρωμανός αλλά και ένα τρίτο άγνωστο άτομο έσπασαν με βαριοπούλα τον υαλοπίνακα δίπλα στην είσοδο της Αγροτικής και ο Μιχαηλίδης έχοντας παρατεταμένη καραμπίνα (ο Ρωμανός κρατούσε Καλάσνικοφ) με απειλές κατά του διευθυντή και υπαλλήλων τους υποχρέωσαν να τους παραδώσουν από το ΑΤΜ ποσό 17.910 ευρώ αλλά και χρήματα από το χρηματοκιβώτιο – συνολικά το ποσό έφθασε τις 175.940 ευρώ.

Συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου