Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ !




Ελλάδα, η «αυτοκράτειρα» του Ευρωπαϊκού μπάσκετ



Όποια συλλογική προτίμηση και να έχει κάποιος, δεν μπορεί παρά να δει ξανά και ξανά την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη είναι από αυτά, με τα οποία θα μεγαλώσουν γενιές και γενιές πιτσιρικάδων που λατρεύουν όχι μόνο τον Ολυμπιακό αλλά το μπάσκετ ως άθλημα.
Οι «ερυθρόλευκοι» καρδιοχτύπησαν στο ΣΕΦ τους φιλάθλους τους. Έπαιξαν με τα δευτερόλεπτα όταν βρέθηκαν να χάνουν με τέσσερις πόντους σχεδόν ένα λεπτό πριν τη λήξη. Απέναντι σε μια ισοδύναμη ομάδα, η επιστροφή δεν έμοιαζε βέβαιη. Η κίνηση ματ του Γιάννη Σφαιρόπουλου να χαμηλώσει το σχήμα του και να χρησιμοποιήσει τον Πρίντεζη σε ρόλο 5 δεν βρήκε απάντηση από τον Πασκουάλ, ο οποίος εμπιστεύθηκε τον οξυδερκή αλλά αργό Τόμιτς. Φαίνεται η οξυδέρκεια του Σφαιρόπουλου ήταν ο πρώτος νικητής στην σκακιέρα των πάγκων και η πρώτη νίκη των Ελλήνων, πριν τη λήξη του αγώνα.


Η δεύτερη νίκη ήρθε από το μοναδικό τρίποντο του Πρίντεζη. Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ήταν κακός σχεδόν σε όλο το ματς. Αστοχος από τα 6,75 και εκτός κλίματος. Έμελλε όμως να είναι αυτός, από τα χέρια του οποίου θα έφευγε το τελευταίο σουτ. Σπάσιμο καρπού και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των Ελλήνων.
Το Final-4 στο διήμερο 15-17 Μαϊου θα έχει άλλη μία νίκη για εμάς. Την 3η κατά σειρά. Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ θα σηκώσουν την ελληνική σημαία. Η ελληνική βάση των ερυθρόλευκων, ο Δημήτρης Ιτούδης ως τεχνικός των Ρώσων, ο Νίκος Ζήσης ως βασικός «μαέστρος» των Τούρκων και ο Γιάννης Μπουρούσης από τους Ισπανούς. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας θα δει τουλάχιστον ένα από τα παιδιά της στην κορυφή της Ευρώπης πριν καν ξεκινήσει η γιορτή του μπάσκετ. Παιδιά προερχόμενα από τις σχεδόν ίδιες μπασκετικές γενιές.
Η Ελλάδα μπορεί να καυχιέται ότι είναι η αυτοκράτειρα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αν θα έρθει και η 4η νίκη με τον Ολυμπιακό να βάζει ισάριθμο αστέρι στη φανέλα του, είναι κάτι που αυτή την ώρα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Άλλωστε το ταξίδι είναι αυτό που μετράει περισσότερο και στη διάρκεια του στη φετινή Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός των αδερφών Αγγελόπουλων και τα ελληνόπουλα στις τέσσερις άκρες της Ευρώπης, έχουν μετατρέψει αυτό το ταξίδι σε καθαρά γαλανόλευκη υπόθεση. Ναι,τελικά αυτοί οι Έλληνες μπορούν ακόμα να είναι νικητές...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου