Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ !





Καλά έλεγαν οι Απολλωνιστές για Πόντιους από τη Βραζιλία! Όταν το χιούμορ  γίνεται πραγματικότητα, εκ παραδρομής.  

Του Πέτρου Ίντου


Διάβασα κάτι για τους Βάσκους σε βίντεο με ιστορικά θέματα και τρελάθηκα. Τα έχω στο προφίλ μου. Το λέω με αφορμή κάτι άσχετο. Ακούω παραδοσιακά κομμάτια δικά μας. Έψαξα να δω αν ασχολούνται στη Βραζιλία με τη μουσική της Ευρώπης, πριν λίγο. Ένα από τα βίντεο έλεγε πως όταν πήγαν οι Ισπανοί στην Νότια Αμερική οι ντόπιοι τους ασπάστηκαν φιλώντας τους στα μάγουλα. Όπως κάνουν οι Ισπανοί τώρα, αν και το παρακάνουν! 
Οι Βάσκοι πήγαν στην περιοχή όπου είναι η Τοσκάνη της Ιταλίας. Πρωτεύουσα της περιοχής είναι η Σιένα. Το όνομα Τοσκάνη είναι από μια αρχαία φυλή Ελλήνων, τους Ετρούσκους. Το ότι οι Βάσκοι έχουν ελληνικές καταβολές είναι γνωστό. Τα βίντεο ήταν στα αγγλικά. Οι Ίβηρες ήταν οι Βάσκοι και οι Καταλανοί. Ένα από τα ονόματα της Ιρλανδίας ήταν το Hibernia. Μετά το ελληνικό όνομα, από την ιέρνη και την ίριδα. Στον Πόντο υπάρχει περιοχή Ιβηρία. Το τελευταίο βίντεο που παρακολούθησα, είχε τον ισχυρισμό της πολύ ιστορικής ύπαρξης τους, καθώς αναφέρει πως είχαν δικό τους αλφάβητο πριν από τους Φοίνικες. Βρέθηκε τυχαία το βίντεο στην αναζήτηση κάποιων μουσικών στο youtube. 
      Επίσης, υπάρχουν κοινές ρίζες στην ανθρωπότητα. Χωρίς απόδειξη δε μπορεί αυτό να αναφερθεί. Η ομοιότητα των εξωτερικών χαρακτηριστικών σημαίνει ίδιες ρίζες σε αρκετές περιπτώσεις ατόμων. Όμως, με την κλιματική διαφοροποίηση και τη διαφορά των συνθηκών από πεδιάδες σε βουνά, αυτό έχει αλλοιωθεί. Αν προσθέσουμε το πέρασμα των αιώνων και την αφομοίωση των ανθρώπων. Σε πολλές περιπτώσεις η αφομοίωση εξαφάνισε τα ξένα στοιχεία. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις εξαφάνισε και ρίζες. Εκεί πήγαν Βάσκοι, αναζητώντας μέρος του παρελθόντος τους. Η βασική τους προέλευση είναι από τη Δυτική Θράκη. Μεταξύ αυτών ήταν νησιώτες του Αιγαίου. Οι υπόλοιποι Ισπανοί έχουν σχέση με Γότθους πιο πολύ. Γερμανοί υπάρχουν παντού από αιώνες. Εκτός αυτού, στις ΗΠΑ δεν υπήρχε κανείς, σύμφωνα με ενδελεχείς επιστημονικές έρευνες από συνεργάτες ερευνητές. Έφτασαν οι ταξιδιάρηδες οι πρώτοι, πολύ παλιά. Tα λέω όλα αυτά, γιατί η πλάκα γίνεται αλήθεια μερικές φορές! Αλλά δεν είμαστε ειδικοί για όλα, ώστε να τα ξέρουμε μόνοι μας ή να μας τα έμαθαν στο πανεπιστήμιο. Κάθε πλευρά διαθέτει δικά της επιχειρήματα, αλλά σκέψεις και αντιλήψεις συγκλίνουν. Όπως αποδείχθηκε από τα ευρήματα των αρχαιολόγων και από την αναζήτηση ιστορικών στοιχείων. Γερμανόφωνοι ιστορικοί αναφέρουν ότι οι άνθρωποι της Γεωργίας και της Χώρας των Βάσκων έχουν παρόμοια γλώσσα και προφορά, αντίστοιχες ρίζες και το γεγονός της αδερφοποίησής του εδώ και αιώνες. Αλλά ας μην κουράζουμε τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του άρθρου.                                                                   Τέλος, οπαδοί του Απόλλωνα Καλαμαριάς μίλησαν γι’ αυτό με άλλο πρίσμα. Η περιοχή της Ιβηρίας έχει τμήμα της στο πάλαι ποτέ Ρωσικό Πόντο. Πρώτος από όλους ένας Ίωνας συνδεσμίτης της ομάδας. Επειδή οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι Έλληνες ποντιακής καταγωγής από μητέρα και πατέρα. Άρα, ως σύντροφοι του σωματείου είναι όλοι εν δυνάμει Πόντιοι. Οι εν λόγω παίκτες ήταν κατά πλειοψηφία μαύροι Βραζιλιάνοι. Οι περισσότεροι Πόντιοι που αισθάνονται αυτήν τους την προέλευση, υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου