Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Η ΚΑΚΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥΣ.  Η κακοτυχία των Ινδιάνων και των συν αυτώ κατοίκων της Γης τους.   
Του Πέτρου Ίντου

Ξεκινώντας, πρέπει να σημειώσουμε ότι η Αμερική είναι πρωτίστως μια ήπειρος. Αν και αποκαλούμε έτσι στην Ευρώπη τις Η.Π.Α. Ο Καναδάς και οι Η.Π.Α είναι από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου και ακολούθησαν κι άλλες χώρες, που τώρα έχουν προβλήματα. Μια από αυτές είναι η Βραζιλία. Ένα μέρος του πληθυσμού είναι αυτόχθονες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αμαζονίου και υπάρχει ένα μικρό μέρος αυτών των ανθρώπων, το οποίο ζει μέσα στη ζούγκλα. Σε αυτές τις χώρες συγκαταλέγεται και η Αργεντινή, με τα οικονομικά προβλήματα να δυσκολεύουν την καθημερινή ζωή. Όλα αυτά σαν μια εισαγωγή στο εν λόγω άρθρο.                    


Μια από τις πληγές του λεγόμενου δυτικού κόσμου είναι κατά τη γνώμη μου, η νεοφιλελεύθερη τάση του. Μια τακτική με πολύ θετικά και πολύ αρνητικά συνάμα, αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό ένα δεδομένο. Αν και είναι διαχρονικά φτωχότερη η Αφρική βάσει κατοίκων, οι πιο φτωχοί του κόσμου κατοικούν στην αμερικάνικη ήπειρο. Το πιο αρνητικό δείγμα αυτής της κατάστασης εμφανίζεται στη Γουατεμάλα. Η αδικία είναι τεράστια, καθώς το 90% του πλούτου αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού. Επίσης, η χώρα έχει δύο τρομοκρατικές ομάδες ατόμων. Αυτά δρουν παραπλεύρως των δύο μεγάλων πολιτικών παρατάξεων της χώρας τους. Η έδρα των ομάδων αυτών είναι στο Los Angeles. Από τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία εξερευνήθηκαν από την ομάδα του «Εξάντα», καταλαβαίνει ένα κοινό μυαλό για τι επιδιώξεις και συμφέροντα μιλάμε.                                                                             Επίσης, ίσως να εκδικείται ο Θεός τη φυλή μας για όσα βίωσαν οι κάτοικοι εκείνου του τόπου. Κι ας ακούγεται σκληρό. Ας σκεφτούμε ότι ανάλογα γεγονότα συμβαίνουν στις μέρες, χωρίς να γίνεται κάποια σύγκριση. Στη Βραζιλία τους τελευταίους 3 μήνες υπάρχει αντίδραση από το λαό για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς και για τις μίζες, που ακούστηκε ότι πήραν κατασκευαστικές εταιρείες για τα νέα στάδια εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Ενώ η αστυνομία υποχρεώθηκε να χρησιμοποιήσει πλαστικές σφαίρες από καουτκούκ, μετά από πολιτειακή εντολή. Υπήρχαν σοβαρά επεισόδια στο Σαο Πάολο και στο Ρίο ντε Τζανέιρο από μερίδα ανεγκέφαλων και υπολογίστηκαν τα έξοδα των καταστροφών, τα οποία είναι μεγάλα. Ο καθένας ξέρει καλύτερα τις συνέπειες των προβλημάτων του και των πράξεων του. Όσο και να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν πως αισθάνονται. Αν για κάποιο λόγο πλήρωσαν άδικα τίμημα. Τέλος, αναφέρεται το άρθρο πιο πολύ σε μια χώρα. Κι αυτό εξαιτίας της αντανάκλασης των προβλημάτων σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Μια καλή περίπτωση αποτελεί η Βενεζουέλα, παρότι έχει τις πληγές της. Η κυβέρνηση του αποθανόντα Ούγκο Τσάβες οικοδόμησε γέφυρα εμπιστοσύνης με τον Μπάρακ Ομπάμα και αξιοποίησε τον πλούτο της Γης. Έγιναν πολλές νέες επενδύσεις τα τελευταία 10 χρόνια και δεν έχασε ο Τσάβες την ευκαιρία να κυβερνήσει και να προσπαθήσει να δώσει όραμα. Αυτό χρειάζεται ένας λαός εμπράκτως, παρά το μάκρος του δρόμου για το καλύτερο. Αυτό χρειάζεται κάθε Αμερικάνος, ανάλογα με τα δεδομένα της πατρίδας του. Αυτό θέλουμε σαν ανθρωπότητα γενικώς. Αλλά δεν πραγματοποιείται με υπερβολική αφθονία, η οποία απαγορεύει από τον άνθρωπο την ωριμότητα και την βελτίωση του χαρακτήρα του.            

1 σχόλιο: