Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ .. ΤΩΡΑ ΤΙ ;

 



Η λύση των συνωμοσιών της μυθολογικής … δεκάρας αντιμέτωπες με την πραγματική πραγματικότητα.
  
Πυρ κατά ριπάς..............από τα ορύγματα της Γουμένισσας.

Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.

Αναπολώ τη δεκαετία του ’80 πολλές φορές και ιδιαίτερα όταν τα ερεθίσματα του τωρινού περίγυρου είναι έντονα και προκαλούν αλυσιδωτές χημικές αντιδράσεις στο εγκεφαλικό υπόστρωμα. Την εποχή εκείνη σπάνια συναντούσες μη πολιτικοποιημένο (κομματικοποιημένο) άτομο που να αποστασιοποιείται από τα γεγονότα κυρίως και μετά να εκφράζει ουδετερότητα στην πολιτική σκέψη και πράξη. Δεν περνούσε μέρα που να μην είχαμε αναφορά για τρομοκρατικές πράξεις της 17 Νοέμβρη ή για κάποια από τις μακροσκελείς της προκηρύξεις. Όταν αυτές αποστέλλονταν στον τύπο και μάλιστα σε συγκεκριμένη εφημερίδα (-ες) αποτελούσαν αντικείμενο ενδελεχών και βαρύγδουπων αναλύσεων.

 Η μόνιμη επωδός της εποχής ήταν η σύνδεση αυτής της αριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης με το τότε κυβερνών κόμμα, το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα πολλές φορές, όταν επιχειρούσε η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου να περάσει κάποιο αντιλαϊκό μέτρο, όλως συμπτωματικώς συνέβαινε και ένα τρομοκρατικό γεγονός. Αυτό ήταν αρκετό για να συνδεθούν μια και καλή μια έκνομη οργάνωση, με ένα νόμιμο πολιτικό κοινοβουλευτικό κόμμα. Δεν ξέρω αν τους βόλευε και λίγο, ή αν αισθάνονταν και ελαφρώς επαναστάτες, μεταξύ των «πολιτιστικών κέντρων» (ρήση πρωτοκλασάτου Υπουργού για τα νυχτερινά κέντρα) και των αριστερόστροφων λαϊκών αγωνιστικών θεωρητικολογιών.
 Κάποια χρόνια αργότερα ένας Υπουργός του ιδίου κόμματος ξεκληρίζει την τρομοκρατική αυτή οργάνωση και αρκετά παρακλάδια της, με τρόπο επαναστατικό για τα ελληνικά εγκληματικά δεδομένα, πλούσιο σε μέσα και αποκλειστικά για .. τα μέσα ενημέρωσης. Να διατηρείται  μια επίφαση μυστικότητας σε λογικά πλαίσια για την ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών, αλλά και να ιντριγκάρει τον κόσμο, ώστε να διαπιστώσει πως κάτι αλλάζει. Μια νέα εποχή έρχεται. Την οποία και νιώσαμε αρκετά χρόνια αργότερα.
Το τερατούργημα που γέννησε η προσχεδιασμένη οικονομική κρίση, ανδρώθηκε και στράφηκε γρήγορα στους γεννήτορές του, όπως ο Κρόνος εναντίον του πατέρα του Ουρανού και στη συνέχεια ο Δίας εναντίον του δικού του πατέρα, του Κρόνου ! Απίθανη η ελληνική μυθολογία και απελπιστικά διδακτική ! Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ένας Υπουργός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο (συστρατιώτης μου !) Νίκος Δένδιας, έστησε και ξετυλίγει ένα θανατηφόρο ιστό για το ναζιστικό εκτρωματικό κομματίδιο, ώστε να αμυνθεί η αστική δημοκρατία απέναντι στην Μέδουσα που πετρώνει οτιδήποτε συναντά το παγωμένο βλέμμα της εγκλωβισμένης στην αιωνιότητα της μοναξιάς, λόγω της ασχήμιας της.
Έχει κατηγορηθεί πολλαπλώς το κυβερνών κόμμα ότι διατηρεί δεσμούς αίματος με την ακροδεξιά. Όσο κι αν απορρίπτει μετά βδελυγμίας τον συγχρωτισμό που της αποδίδουν, είναι υποχρεωμένο να διατηρεί διαρκώς αμυντική θέση και να εξωτερικεύει – άτσαλα τις περισσότερες φορές – τα θεωρητικά του πλεονεκτήματα που ακουμπούν στη διαδρομή του στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Συμπερασματικά λοιπόν το ΠΑΣΟΚ (αριστερίζων κόμμα) διέλυσε τη 17 Νοέμβρη και η Νέα Δημοκρατία (δεξιοφέρνων κόμμα) διαλύει τη ναζιστική ακροδεξιά.
Και μεις τι θα κάνουμε τώρα χωρίς συνωμοσίες ; Ήταν κι αυτές μια λύση !
(Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.  Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις – Καβάφης)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου